Önéletrajz készítő útmutató

Önéletrajz készítő

Az eredményközpontú és egyedi önéletrajz elkészítése a szoftver használatával rendkívül egyszerű. Nézze meg az önéletrajz készítő videó útmutatóját vagy olvassa el az alábbi használati útmutatót.

Önéletrajz készítő használata

Először is válassza ki az önéletrajz sablont

Az egyedi önéletrajz sablonok közül olyat válasszon, ami legjobban megfelel a szempontjainak. A menüsor jobb oldalán 12 egyedi önéletrajz sablont talál, melyek között a kurzor lenyomva tartásával válogathat. Az önéletrajzok többféle színben is rendelkezésére állnak, színváltáshoz kattintson a színeket jelző négyzetekre. Amennyiben egy új önéletrajzot szeretne készíteni, kattintson az ÚJ gombra.

Cserélje le a fotót a sajátjára

A fotót a képre kattintva cserélheti le. Az ajánlott képméret 800 x 800 képpont. A beillesztett fotónk lehet ennél kicsit nagyobb, de kisebb nem. A fotó beillesztéséhez kattintsunk kétszer a kis ikonra! Válasszuk ki az új képet és másoljuk be a CTRL+C, CTRL+V billentyűparancsokkal.

Beépített szövegszerkesztő segítségével szerkessze meg egyedi önéletrajzát

Ha rákattint az önéletrajz sablon bármely szövegére, megjelenik a szerkesztő, melyben átírhatja a vakszöveget. Minden bekezdés három szövegszerkesztő részből áll. Szöveget szerkeszteni csak a piros keretben tud. A hangos használati útmutatóból megismerheti a szövegszerkesztő ikonokat.
Ha egy korábban készített önéletrajzból szeretné a szöveget bemásolni, akkor fontos, hogy a szöveg ne legyen formázott. A legegyszerűbben úgy szabadulhat meg szövege korábbi formázásától, ha a Word szövegszerkesztőben írt önéletrajzot átmásolja a számítógépén található Jegyzettömbbe.

Listát, szintén formázatlanul, listapontok nélkül másolja be a sablonba és használja a szoftverbe beépített listafunkciót. Egyszerűen jelölje ki a bemásolt szöveget és kattintson a lista ikonra.

Ha nem Jegyzettömbből másol, előfordulhat, hogy a betűtípus megváltozik. Ekkor kattintson a formátumeltávolító ikonra, mely egységesíti a szöveg kinézetét a sablon betűtípusára.

Készítsen motivációs levelet

Ha a MOTIVÁCIÓS LEVÉL gombra kattint a felső menüsorban, akkor az önéletrajza alatt megjelenik a motivációs levél sablon, amibe beírhatja vagy bemásolhatja a saját motivációs levelét. Amennyiben van kézzel írott aláírása képformátumban, beillesztheti a jelzett helyen, vagy törölheti ezt a funkciót. Az aláírást úgy tudja törölni, hogy a kurzorral az aláírás végére áll és kattint a „backspace” gombra.

Az aláírása minimum 450 x 180 pixel kell, hogy legyen. Mérete azonban ne legyen nagyobb 1MB-nál.

Fűzzön csatolmányokat egyedi önéletrajzához és motivációs leveléhez

Pályázati anyagához csatolhat bizonyítványokat vagy más képformátumú dokumentumokat. Ehhez a CSATOLMÁNY menüpontra kattintson és válassza ki a feltöltendő dokumentumot.

A bizonyítványt kép formátumban tud csatolni, melynek mérete max. 1 MB lehet.

Ha a sablon első oldalán nem talál fotócsatolási lehetőséget, végső soron megteheti, hogy mellékletként csatolja a fotóját. Ennek akkor van jelentősége, ha a pályázati kiírásban kértek öntől fényképet, ön azonban szeretné elkerülni, hogy pályázata megnyitásakor azonnal a fényképére szegeződjön a tekintet.

Mentsen

Pályázati anyagát a MENTÉS gombra kattintva mentheti el. Ha nincs ideje befejezni az anyagot, és szeretne egy másik alkalommal visszatérni, akkor ezt megteheti az utolsó aktivitását követő 30 napon belül.

Küldje el magának az önéletrajzát

Az E-MAIL gombra kattintva a rendszer elküldi önnek a pályázati anyagát pdf-ben. Ha módosítani szeretné a pályázati anyagát, akkor az önnek küldött levélben található linkre kattintva ezt 30 napon belül megteheti.

Amennyiben kérdései vannak, elakad, vagy visszajelzést adna az egyedi önéletrajzot készítő programmal kapcsolatban, kérem írjon az info@oneletrajzsablon.hu e-mail-címre.

Kívánom, hogy olyan eredményközpontú és egyedi szakmai önéletrajzot készítsen, amivel megtalálja azt az állást, ami célt, értelmet és nagy megelégedettséget ad önnek.